Toimintakohtaukset

Kaksi ehkä tärkeintä palautetta, mitä olen saanut kirjoittamistani tarinoista, ovat koskeneet kieltä ja hahmoja. Kielellisesti lähinnä kielioppia koskien. Hahmoista siihen, että vaikka kirjoitan hyviä hahmoja, niin lukijat tahtoisivat … no lukea enemmänkin heistä. Myönnän itse pitäväni siitä, että tarinan etenevät nopeasti. Ei liikaa turhaa jahkailua. Uteliaana ja loppujen lopuksi kärsimättömänä ihmisenä haluan tietää kuka oli murhaaja tai mikä oli tarinassa käsitelty suuri mysteeri. Kun mysteeri on käsitelty, niin sen jälkeen voisin jäädä hahmojen pariin pidemmäksikin aikaan.

Katsoin vähän aikaa sitten Taken 2:n ja ihailin sen intensiivisia toimintakohtauksia. Ennen kaikkea kohtauksia, joissa juoni ei etene ja joissa hahmoista ei katsojalle paljastu mitään uutta. Mutta kuitenkin kohtauksia, jotka pitävät tarinan kokijan intensiivisesti mukana tarinassa. Myönnän ihan suoraan, että tähän astisissa projekteissa olen keskittynyt toimintakohtauksiin enemmän pakkopullana. Roolipelauttaessani taistelut ovat helposti jääneet joksikin, jonka haluan hoitaa nopeasti pois alta.

Enkä tarkoita nyt pelkkiä toimintakohtauksia, vaan yleisesti kohtauksia, jotka ovat tarinan kokijalle mielenkiintoisia, mutta joilla ei välttämättä ole sen suurempaa merkitystä itse tarinan kanssa. Kohtauksia, jotka parantavan kerronnan rytmiä, mutta jotka pois leikkaamalla itse tarina pysyisi täysin samana.

Nämä ovat kohtauksia, joihin koitan keskittää enemmän huomiota lähiaikoina.