Mikä vuosi nyt on?

Tänään jäin pohtimaan mikä vuosi nyt on. Tätä voisi pitää myös poliittisena pohdiskeluna, sillä poliittisesti Suomi tuntuu syöksyvän päätä pahkaa kohti mennyttä. Tämä pohdiskelu vuodesta kuitenkin koski sitä mihin vuoteen Ensimmäinen talvi ja Fordillin Kellotorni sijoittuvat. Ilmeisesti olen maininnut vuosiluvun ainoastaan toisen lehden tekstissä ja siinä mainitaan, että vuosi on 1596. Se tarkoittaa, että Sara lähti Rhonwenista keväällä 1596 ja palasi sinne saman vuoden syksyllä. Hienoa. Pääsin 10 vuodessa vajaan vuoden eteenpäin. Fordilin kellotorni on nyt ajallisesti löytänyt paikkansa vuoden 1597 kesän paikkeilta. Jonkin verran on kulunut aikaa talvesta, koska Sara on ehtinyt jotenkin asettua asumaan Alanon kaupunkiin.

Mutta vielä ei ollut aivan selvä mihin vuoteen Ensimmäinen talvi sijoittuu. Tähän kysymykseen minun täytyy etsiä vastausta live-roolipelien maailmakuvauksista. Minulla oli hatara muistikuva, että vuosi olisi vaihtumassa talven jälkeen, mutta lähes yhtä todennäköisiä aikoja vuoden vaihteelle oli keksi talvi ja alkutalvi. Vanhan materiaalin perusteella varmistui, että vuosi vaihtuu talven jälkeen, eli Ensimmäinen talvi sijoittuu vielä vuoteen 1596. Loistavaa. Kymmenessä vuodessa en ole vielä päässyt vuodesta 1596 eteenpäin. Viimeinen luku sentään sijoittuu pari vuotta sen jälkeen, kun Sara on aloittanut opiskelut, joten Lady ja punahuivinen opiskelija sentään sijoittuu vuoteen 1599.