Nyt se on totta!

Nyt se on tuli painosta!! Rajoitettu erikoispainos Ensimmäistä talvea!!! Näyttää painettuna paljon paremmalta kuin uskalsin edes toivoa!!! Ehkä tähän tarvitaan vielä vähän lisää huutomerkkejä!!!!!

11891217_10153580082095818_8667259197983801460_n

Nyt seuraava hauska vaihe, eli numeron lisäämiseen jokaiseen julkaisuun.

Ai niin. Vielä pakollinen #painotuorejulkaisuselfie.

painotuorejulkaisuselfie

Yöllinen taistelu

Viime yö meni taistellessa PDF painoon. Väritettävää riitti vielä jonkin verran illalla. No sain kyllä aika hyvin aikaiseksi, koska jossain vaiheessa sain lisätty julkaisuun yhden yksittäisen värikuvan, joka tulee vain tähän rajoitettuun erikoispainokseen. Vai pitäisikö tämä kirjoittaa muotoon: NUMEROITU RAJOITETTU SUPER ERIKOIS PAINOS! Itse julkaisu sai sitten vähän lisää väriä. Muutaman ihan kätevän digitaalisen väritystekniikan opin matkalla, mutta tämä ehkä kertoo jotain siitä, ettei ehkä julkaisun lopullinen väritys ole niin yhtenäinen. Yksi onnistunut kokeilu oli tehdä soijakastikkeella ja musteella vanhan näköinen paperi tekstuuriksi. Näitä tekstuureja tuli käytettyä sisätiloissa. Ulkotilat olivat vaikeampia ja löysin vasta loppumetreillä kelvolliset paletin. Värit vielä näyttivät ihan eriltä eri ruuduilla ja ei ole mitään käsitystä miltä ne näyttävät painettuina. No voin sitten valita “normaali” painoksiin parhaat. Eli siis tässä on SUPER ERIKOIS VÄRITYS! Varmaan myös muutama kirjoitusvirhekin mukaan eksyi.

Sinne siis meni. Nyt hermoillaan miltä näyttää. Väsy.

Sivu 38

Viimeinen sivu piirretty. Vielä on paljon viimeisteltävää julkaisuun ja minulla on kaksi käyttämätöntä sivua, jotka johtuvat siitä, että haluan mukaan oikeaoppisen nimiösivun. Osasyynä se, etten voi käyttää kaikissa muodoissa sisäkansia tähän tarkoitukseen. Yksi vaihtoehto on aukean kuva matkaamisesta. Toinen on lisätietoa Widmarkin kreivikunnasta. Muutakin maailmainfoa voisi kirjoittaa, mutta mieluiten nostaisin sarjakuvan pituuden 40 sivuun. Kahtotaan. Värityskin on vielä auki. Jos on tarpeeksi kahvia, niin voisin senkin saada tehdyksi.

FirstWinter_38

Typoja siellä. Typoja täällä.

Nyt on 37 sivua käyty läpi. Graaffisesti korjauksia tuli aika vähän. Yksi sivu oli ehdottomasti sellainen, että se vaati huomattavasti lisää mustaa. Muutama ruutu vaati korjailua. Teksti taas oli täynnä pientä korjattavaa ja en varmaan vielä kaikkea löytänyt. Mutta ollaan taas yhden askeleen pidemmällä.

Mietin myös tarinan väritystä. Tämä mustavalkoinen yhdellä lisävärillä on monilta osin toimiva, mutta en onnistunut toteuttamaan sitä niin tehokkaasti kuin olisin toivonut. Se kuitenkin tarkoittaa käytännössä väripainatusta. Siksi kokeilin simppeliä väritystä. En tiedä parantaako vaiko huonontaako tällainen väritys sarjakuvaa. Jossain vaiheessa kuitenkin menetin otteeni ja kokonaisuus meni selvästi huonompaan suuntaan.

FirstWinter_02color_test

Vastaavasti mustavakoinen, ennen muutamaan korjausta, näytti tältä.

FirstWinter_02

Sivu 35.

Sivu 35 olkaa hyvä. Lisätkää tälle sivulle se nerokas dialogin pätkä, joka minulla oli mielessä muutama päivä ennen koko tämän kohtauksen aloittamista. Alkuperäisen dialogin unohtuminen on yksi syy, miksi tähän sivuun meni niin kauan.

FirstWinter_35

ISBN haussa. Sopivan hintainen paikka tämän painoon löydetty. Eiköhän tämä valmistu aikataulussa. Kolme sivua jäljellä plus korjaukset.

Tauko

Tässä oli taas lyhyt tauko, koska tämä viikko on kulunut uuden työpaikan saamiseen. Hakemista siinä ei juuri ollut sillä tämä oli enemmän sitä, että eräs aiemmasta työstä tuttu kuuli, että ehkä etsisin uutta haastetta ja pari päivää myöhemmin nimet oli paperissa. Olen siis ensi kuusta alkaen Seriously Digital Entertainmentin pelikoodaaja. Vaikka kulunut vuosi oli töiden merkeissä hivenen kuluttava ja tuntui, että olisin voinut pidempäänkin miettiä mitä teen jatkossa, niin tämä oli kyllä sen luokan tarjous, ettei sille voinut sanoa ei. Itse asiassa odotan, että pääsen aloittamaan työt ensi kuussa. Nyt on siis lähinnä lomaa ja aikaa tehdä sarjakuva loppuun. Ja kun on enää pari sivua ja editointia jäljellä ja ihan liikaa aikaa niin totta kai se aika tulee käytettyä ihan kaikkeen muuhun kuin sarjakuvan tekemiseen.

Kuten nyt vaikka Misfitsin katsomiseen. Miksi ihmeessä en ole katsonut sitä aiemmin? Se kun on sarja, jonka vuoksi Netflixin arvosanaan voisi lisätä yhden extra tähden. Tai useamman. Jotenkin olin ajatellut sarjan hieman erilaiseksi, mutta sehän on täyttä parhautta. Neloskaudella sävy on ehkä hieman muuttunut heikompaan.