Muutoksia

Fordilin kellotornista on noin kolmannes piirrettynä ja piirtäminen on ollut aika hidasta. Tämän sarjakuvan yksi tavoite on ollut tehdä jotain huolellisemmin. Tämä tarkoittaa, että viikon päästä alkavan kesäloman aikana minun pitäisi saada valmiiksi noin valjaa. Alkuperäinen tavoite on ollut saada tämä valmiiksi Helsingin sarjakuva festivaaleille, mutta se tarkoittaisi vajaata 50 sivua kahdessa kuukaudessa ja kaiken värittämistä. Lisäksi haluaisin loppuun vielä kaikkea uutta, joten sivumäärä voi kasvaa. Myös alkua voisi vaatia pientä editointia.

Nyt alkaa näyttää vahvasti siltä, ettei tuo tavoite tule millään täyttymään. Tähän asti kun olen lomapäivinäkin saanut aikaiseksi vain yhden sivun.

Koska kuitenkin haluan jotain uutta Helsingin sarjakuvafestivaaleille, niin päätin tehdä Ensimmäisen talven nyt heinäkuun lämmössä. Synkeä talvinen tarina sopii loistavasti tehtäväksi heinäkuun helteissä.

Fordillin kellotorni ilmestyy sitten Necrocomiconiin ja jatkaa kyllä edelleen hiljaista edistymistään.

Ensimmäisestä talvesta minulla on jo käsikirjoituksen kehys valmiina ja itse asiassa itsenäisenä teoksena pidän siitä kovasti. Se on tarinana sen verran pelkistetty, että siinä ei ole juuri mitään turhaa.

Täytyy vain keksiä oikea nimi ensimmäiselle talvelle…

Ai niin… viivästymisestä voi syyttää myös Batmania. Vähän heikon ja tasohyppelyautoilupainotteisen alun jälkeen Arkham Knights on ollut sen verran vahva, että muutaman päivän ajan olen nyt Batman!

Tauko

Tässä on nyt ollut parin viikon tauko, jona aikana sarjakuva on edistynyt hyvin vähän. Tästä saa syyttää Sense8:ia, Orange is New Blackin kolmos kautta ja molempia Legend of Grimrockeja. Ensimmäinen Grimrock minulta jäi aikoinaan kesken kun aloitin sen pelaamisen vaikeimmalla vaikeusasteella ilman kartoittaa. Pelattuani loistavan kakkosen tuli samalla tarve pelata myös ykkönen uudelleen helpoimmalla vaikeustasolla. Molemmat ovat loistavia pelejä, mutta kummankin pelin loppupuolella täytyi turvautua puzzleissa netin apuun. Välillä olisin kaivannut pelissä vähän enemmän vihjettä kun mikään ei tuntunut tekevän mitään. Välillä taas kyse oli ihan omasta tyhmyydestäni, kun ensin keinoa avata yhtä ovea. Minulla oli siihen avain ja kirjaimellisesti olin tallentanut viimeisen tallennuksen lukon viereen. Yritä sitten tällä havaintokyvyllä löytää paremmin piilotettuja nappeja.

Sense8:ssa olisin todella halunnut pitää. Alku tuntui tylsältä, mutta kolmosjaksossa se sarja alkoi kiinnostaa. Kuitenkin [SPOILER WARNING] alkoi pikku hiljaa tympiä, kun jokainen ongelma ratkaistiin väkivallalla ja vielä niin, että toimintakohtauksissa hahmot tuntuivat superolennoilta mitä hahmojen välinen yhteys ei ihan minusta selittänyt. Lisäksi jokin Wachowskien ohjaamissa jaksoissa sai ne tuntumaan äärimmäisen tylsiltä ja kestävän vähintään kolme kertaa pidemmilta mitä ne oikeasti kestivät. Tämä olisi myös ollut sarja, joka ei olisi minusta kaivannut salaliitto tason pahistahoa, joka tahtoo tuhota erilaisia ja hiukan nyppi kun lopussa valkoinen amerikkalainen poliisimies pelastaa neidon pulasta. [/SPOILER WARNING] Lähinnä avaudun tästä siksi, että Wachowskien tekemissä projekteista vain Cloud Atlas on jotain, joka ei ole ollut pettymys. Mutta lähes kaikki on ollut jotain, jotka olisivat voineet olla paljon paljon enemmän.

Äh. Toivottavasti viikon päästä on taas jotain oikeaakin päivitettävää.

Viikkokatsaus osa 5

Viime viikon aikana sivuja valmistui vain kolme. Tai neljä sivua miinus yksi ruutu. Koska piirrettävät sivut ovat olleet toimintapainotteisia, ovat ne sisältäneet hahmoja vaikeasti piirrettävissä asennoissa. Ensimmäistä kertaa jouduin turvautumaan Manga Studio 5:n 3D malleihin hakiessani asentoa. Sen verran jäykkää ja hankalaan noiden mallien kanssa työskentely kuitenkin on, että mielummin etsii referenssin jostain muualta

.week_progress_23