Viikkokatsaus osa 4

Tällä viikolla tarina eteni sentään viiden sivun vauhdilla, vaikka ihan tavoitteeseen en päässytkään. Pari raskasta dialogi sivua on nyt takana ja kohta alkaa ensimmäinen toiminallinen jakso. En sitten tiedä onko tämän toiminnallisen jakson tekeminen yhtään sen nopeampaa. Ainakin vaikeasti piirrettäviä asioita riittää. Plussana tapahtui sellainen ihme, että printterin kannalta tähdet olivat tällä viikolla oikein ja sain muutamia sivuja tulostettua. Helpottaa itselleni huomattavasti, kun tarinan aiemmat sivut näkee paperilla oikeassa koossa. Samalla toki silmiin osuu aivan liian monta kirjoitusvirhettä, puuttuvia sanoja jne.

week_progress_22

Raskas sivu

Tänään valmistui varsin raskas sivu. Tai valmistui ja valmistui. Se kaipaisi vielä hieman taustoja, mutta sen verran raskas tämä sivu oli, että palaan taustoihin myöhemmin. Jos palaan. Vaikka sivulta osa materiaalista seuraavalle sivulle, kehittyi hahmoille tässä vaiheessa niin paljon ylimääräistä höpinää, että sivusta tuli minun makuuni aivan liian raskas dialogin kannalta. Tekisi mieli jakaa tämä sivu aukeaksi. Mutta jo nyt näitä höpinäsivuja on ihan liikaa. Lisäksi tekisi mieli tehdä Ensimmäistä talvea. Itse asiassa niin paljon, että pidän sen piirtämistä palkintona sille, että saan sivun valmiiksi.

fordil_page16line

Mikä vuosi nyt on?

Tänään jäin pohtimaan mikä vuosi nyt on. Tätä voisi pitää myös poliittisena pohdiskeluna, sillä poliittisesti Suomi tuntuu syöksyvän päätä pahkaa kohti mennyttä. Tämä pohdiskelu vuodesta kuitenkin koski sitä mihin vuoteen Ensimmäinen talvi ja Fordillin Kellotorni sijoittuvat. Ilmeisesti olen maininnut vuosiluvun ainoastaan toisen lehden tekstissä ja siinä mainitaan, että vuosi on 1596. Se tarkoittaa, että Sara lähti Rhonwenista keväällä 1596 ja palasi sinne saman vuoden syksyllä. Hienoa. Pääsin 10 vuodessa vajaan vuoden eteenpäin. Fordilin kellotorni on nyt ajallisesti löytänyt paikkansa vuoden 1597 kesän paikkeilta. Jonkin verran on kulunut aikaa talvesta, koska Sara on ehtinyt jotenkin asettua asumaan Alanon kaupunkiin.

Mutta vielä ei ollut aivan selvä mihin vuoteen Ensimmäinen talvi sijoittuu. Tähän kysymykseen minun täytyy etsiä vastausta live-roolipelien maailmakuvauksista. Minulla oli hatara muistikuva, että vuosi olisi vaihtumassa talven jälkeen, mutta lähes yhtä todennäköisiä aikoja vuoden vaihteelle oli keksi talvi ja alkutalvi. Vanhan materiaalin perusteella varmistui, että vuosi vaihtuu talven jälkeen, eli Ensimmäinen talvi sijoittuu vielä vuoteen 1596. Loistavaa. Kymmenessä vuodessa en ole vielä päässyt vuodesta 1596 eteenpäin. Viimeinen luku sentään sijoittuu pari vuotta sen jälkeen, kun Sara on aloittanut opiskelut, joten Lady ja punahuivinen opiskelija sentään sijoittuu vuoteen 1599.

Talvi on tulossa

Talvi aiheutti kolmelta yöllä liiaksikin pohdisekelua. Itse asiassa tämä pohdiskelu lähti liikkeelle kengistä ja siitä, että Sara kulki Rhonwenin syksyn jälkeen paljain jaloin, riekaleisissa vaatteissa ja “työttömänä”. Eli hän ei enää katsonut voivansa jatkaa Rhonwenin papittarena ja lähti etsimään elämäänsä muualta.

Fordilin kellotornissa hän on löytänyt uuden suunnan elämälleen opiskelijana Korkeimman opetuksen koulussa. Yöllä ajatukset koskivat sitä mihin vuodenaikaan Fordillin kellotornin pitäisi tapahtua ja miten paljon Rhonwenin syksyä myöhemmin. Seuraava kesä olisi luonnollinen ja sen mukaan olen tarinaa piirtänyt, mutta se tarkoittaisi, että Saran ensimmäinen talvi metsän ulkopuolella joko tapahtuisi kellotornin takaumassa, joka tarkottaisi takauman muuttamista niin, että se tapahtuu talvella tai kokonaan ensimmäisen talven sivuttamista. Lisäksi Fordillin Kellotornin jälkeinen tarina sopisi hyvin talveen ja se käsittelee Saran vierailua Rhonwenissa ensimmäistä kertaa sitten Rhonwenin syksyn. Siinä yhteydessä olisi voinut käsitellä myös Saran ensimmäisen talven, mutta sitten kyllä Saran elämä on vähän turhankin tapahtumarikasta. Eli aikataulullisesti olisi parempi, että yli vuosi on tapahtunut Rhonwenin syksyn ja sitten paluun välillä.

Kysymys siitä, mitä Sara olisi tuolloin tehnyt ei jättänyt minua rauhaan vaan kehitin pienen hyvin itsetutkiskelupainotteisen  tarinan nimeltä Ensimmäinen talvi. Itsetutkiskelun lisäksi se sisältää elementin, joka vie tarinan hieman kauhun puolelle. Se taas tarkoittaa, että näitä Alainiaan sijoittuvia pieniä kauhutarinoita on kertynyt viisi. Tosin osa on hyvin alustavan idean tasolla, mutta ainakin yksi on jo täysin valmis 8 sivun käsikirjoitus.

Koska nämä sitten ehtii tekemään tai mitä näille tekisi. Ensimmäinen ratkaisu olisi tehdä näitä nettiin kun Fordillin kellotorni on valmis. Mutta toisaalta haluaisin sitten tehdä jotain aivan muuta. Toinen ratkaisu olisi löytää näille piirtäjä, mutta se taas tarkoittaisi, että pitäisi etsiä sellaisia. Jos ne julkaisisi niin tarinoita tarvittaisiin vähintään kolme. Sitten taas menee kaikki aika ihmisten etsimiseen ja muihin järjestelyihin ja minulla ei kuitenkaan ole niin hirveästi kontakteja ja ne on kuitenkin kaikki hirveen kiireisiä omien juttujen kanssa.

 

Viikkokatsaus osa 3

Kaksi sivua! Kaksi sivua koko viikon aikana? Tuli taas harhauduttua ihan liikaa muualle kuten nyt vaikka tuskailemaan värityksen kanssa. Sivulla 14 onnistuin kyllä vähän rikkomaan aiemmilla sivuilla esiintynyttä aika jäykkää patsastelua ja puhuvia päitä. Vähän mielenkiintoisempia kuvakulmia on nyt mukana ja vähän enemmän kerronnasta keskittyy sivulle 15 mennessä kuvalliseen kerrontaan. Mutta 2 sivua on siitä huolimatta todella masentava lopputulos. Sivu 14 oli valmiina lauantaina ja olisin toivonut saavani sivun 15 valmiiksi sunnuntaina, mutta sain aikaiseksi vain 3 ruutua koko päivän aikana!

Tiesin mitä haluan sivulle 15, mutta silti ensimmäisenkin ruudun aloittaminen oli vaikeaa. Tavoitteeni kun kuitenkin olisi saada alla olevan yleiskuvan toinen rivi valmiiksi vielä tämän kuun aikana.  Se tarkoittaa sivua päivässä ja nykyisellä vauhdilla se on todellinen haaste.

week_progress_21

Vaikutteista

Edellisestä postauksessa oleva portaikko on saanut vahvasti vaikutteita St Faganin linnan (St Farans National History Museum, Cardiff) lähellä olevista portaista. Kirjoitin tätä käsikirjoitusta heinäkuussa 2014 ja kävin tuolloin useammassa linnassa Walesissa.

portaat_1

portaat_2

Kuvittelin jo silloin tämän paikan Alanon kaupungin joen rannalle ja että se paikka saa olla ensimmäinen murhapaikka. Sijoitin tuolloin myös paikan päälle useamman johtolankan ja ruumiin sain jonnekin portaikon yläosaan sijoitettua. Muistaakseni portaiden yläpuolella olevaan puutarhaan. Itse portaat pääsivät sarjakuvaan asti aika muuttumattomina. Lomakuvani ovat normaalisti juuri kuvia esineistä tai rakennuksista. Ehkä kuvia mielenkiintoisesta kulmasta. Tai ihan vain tekstuuriksi kelpaavia kuvia esimerkiksi kiviseinistä.

portaat_3

Caerphillyn linna oli erittäin vaikuttava paikka ja sillä oli myös oma vaikutuksensa tähän sarjakuvaan. Tosin tällä kertaa vaikuttajana toimi näkymä yhteen huoneeseen.

high_angle

Kun otin yllä olevan kuvan, oli aivan selvää, että eräät tahot tarkkailisivat huonetta juuri vastaavasta paikasta.

Värit tuottavat tuskaa

Tällä viikolla on ihan liikaa aikaa kulunut johonkin, jonka ajattelin tehdä paljon myöhemmin, eli väreihin. Periaatteessa olen löytänyt tyylin, jolla haluan teoksen värittää, mutta ihan vielä se ei onnistu. Alla oleva pikainen, täysin muusta työskentelystä irroitettu värityskokeilu on varmaan lähinnä mitä haen. Toki huolellisemmin tehtynä.

Frame_20150520

Sivu 6 on tällä hetkellä tuottanut eniten tuskaa värien kanssa. Ensimmäinen ruutu on yksi värityskokeilu, joka on vain aivan liian työläs. Alempi ruutu oli yritys ottaa käyttöön opeteltu tekniikka. Idea on siis pitää erillistä väri layeria ja valo / varjo layeria. Jälkimmäisen ollessa harmaasävy kuva sopivalla filterillä.color_test_s6

Eiköhän se väritystyyli sieltä vielä löydy, mutta juuri nyt tämä touhu vie liikaa aikaa itse piirtämiseltä.

Onnistunut ruutu

Tänään, kun sain sivun valmiiksi, piti hiljalleen sulkea kone, mutta päädyin piirtämään vielä yhden ruudun. Teki mieli jakaa tämä, koska itse näen tässä ruudussa aika hyvin oman kehittymiseni piirtäjänä. Tällä hetkellä olen tähän tyytyväinen ja se on aika harvinaista.

Frame_20150520

Tämä nyt viides sivu saman murhapaikan tutkintaa ja kyseinen huone alkaa käydä aika tutuksi. Pylväs huoneessa on selvästi vain siksi, että epäilty on voinut piiloutua sen taakse. No kun tätäkin ruutua vähän aikaa katsoo, niin alkaahan tästäkin löytyä virheitä.

Fordilin kellotorni, viikkokatsaus osa 2

Sivu 8 vei todella paljon aikaa, mutta pitkän viikonlopun ansiosta viikon lopulliseksi saldoksi tuli 5 valmista sivua plus jonkin verran lisää värityskokeiluja. Jälki on sen verran parantunut, että muutama aiemmin piirretty ruutu näyttää nyt todella suttuiselta. Piirtäminen vie edelleen neljä tai viisi kerrosta, ennen kuin haluttu asia alkaa näyttää edes vähän siltä mihin tällä hetkellä tyydyn.

Tässä osittain esimerkkinä sivun 8 viimeinen ruutu. Se on kuitenkin parempi esimerkki siitä, että koitin tehdä voimaakkaamman perspektiivin tähän ruutuun. Tämä lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta sitten jokin häiritsi pahasti kolmannessa kuvassa. Yritys korjata se virhe, eli pienentää jalkaa, teki asennosta niin naurettavan, että jouduin seuraavana päivänä miettimään koko asannon uudelleen. Tausta oli jo viimeisen kuvan mukainen kuvassa 3.

sivu8ruutu11_esim

Piirtäminen edistyi sen verran järjestelmällisesti, että valmistuneet sivut ovat peräkkäisiä ja jopa jatkavat siitä, mihin viime viikolla jäin. Tosin puoli ruutua tulin piirtäneeksi sivulle 36.

progress_week_20