Hahmosuunnittelua

Viimeisen päivän on kulunut hahmonsuunnittelun ja tyylin hakemisen parissa. Sarjakuvaa tulee tehtyä menetelmällä: paljon taustoja kerralla. Paljon samaa hahmoa kerralla. En kuitenkaan ole niin järjestelmällinen, että kykenisin piirtämään alusta loppuun tarinaan yhden hahmon ja sen jälkeen toisen. Tämä menetelmä on kuitenkin hieman kiinnostanut siitä alkaen, kun mm. Perti Hiltunen mainitsi käyttäneensä tällaista menetelmää sarjakuvassa Anabasis.

Tänään kiusasi pitkään se, että tästä uudesta Saran asusta puuttuu jotain. Se on liian tylsä. Lisäsin yksinkertaisen vyön, joka auttoi. Kaikki yrityksen lisätä siihen jotain monimutkaisempaa vain huononsivat lopputulosta, joten aika todennäköisesti päädyn tähän asukokonaisuuteen.

Sara_sketch_20130321luonnos6

Sara_sketch_20130321_2

Taustoja

Muutaman kohtauksen työstämisen jälkeen käsikirjoitus on kohtuullisen valmis. Pari kohtausta on edelleen hieman auki, mutta niiden ei pitäisi muodostaa suurta ongelmaa. Tarinan kokonaisuuspituudeksi muodostui 70 sivua, joista nyt yli puolet on luonnosteltu ainakin jollain tasolla. Muutaman tyylikokeilun jälkeen innostuin tekemään taustatyötä… eli siis piirtämään taustoja. Voi olla, että tulen tekemään suurimman osan taustoista valmiiksi ennen kuin uskaltaudun oikeasti piirtämään hahmoja. Ainakin ison osan niistä ruuduista, joissa taustat ovat hallitsevia.

Päädyin vähän aikaa sitten hommaamaan satunnaisen fantasia mangan nimeltä The Sacred Blacksmith. Tarinasta vastaa Isao Miura ja taiteesta Kotaro Yamada. Satunnaisen siinä mielessä, että erään verkkokaupan algoritmi päätyi suosittelemaan sitä minulle ja päädyin tilaamaan sen oikeiden tilausten joukossa. Tarinasta en vielä osaa sanoa mitään, mutta ihastuin todella sen taustoihin. Tässä piirretyt taustat on vielä osittain ennen kirjan lukemisen aloittamista, mutta toivon, että kyseisen teoksen innoittamana saa parannettua taustojen piirtämistä. Tarkoitus olisi saada viivaa hieman keveämmäksi.

tausta1atausta1b

tausta2

Fordilin kellotorni – luonnos 3

Hitaasti etenee toistaiseksi, mutta sain viimein tehtyä luonnoksen kolmanteen sivuun. Sain myös tasattua tarinaa niin, että käsikirjoituksen viisi ensimmäistä sivua mahtuu viidelle ensimmäiselle sivulle. Tällä sivulla ollaan vielä jäljessä käsikirjoitusta, mutta alkujaan kolme ensimmäistä sivua olivat aivan liian ahtaat ja kaksi seuraavaa aivan liian väljät, joten vähän ruutuja uudelleen järjestelemällä sain homman jotenkin toimimaan.

Huone, jota yritän tässä kuvata, on kahdeksan kulmainen torni. Se tulee olemaan yksi keskeisistä paikoista ja sen olisi tarkoitus olla ahdas ja täynnä pieniä huoneita ja käytäviä. Paikan kuvaamisessa riittää taatusti haastetta.

luonnos3