Luonnokset sivuista 1 ja 2

Hiljalleen olen pääsemässä Fordilin kellotornin kanssa liikkeelle. Käsikirjoituksesta poikkean jo sivulla kaksi. Eli sivulle kaksi lisäsin Saran reaktion ensimmäisen sivun tapahtumiin ja siirtää lähes puolen käsikirjoitetusta tavarasta seuraavalle sivulle, mikä tarkoittaa, että jatkossakin täytyy vähän järjestellä ruutuja uudelleen. Olen kuitenkin koittanut miettiä käsikirjoitusta aukeamittain, mikä tarkoittaa, että kun tästä tulee lisää materiaalia ja sivut ovat olleet aika tiiviitä alkuvaiheessa, niin tämä muutos tarkoitta heti kahta lisäsivua.

Ensimmäisellä sivulla nostin yhden ruudun päälle korostaakseni sitä ja saadakseni mahtumaan siihen enemmän puhekuplia. Toisella sivulla keskelle tuli hieman poikkeuksellinen ruutu, jolla halusin tuoda esiin sitä, että nyt siirryttiin takaumaan. Eiköhän siihen tule myös selitysteksti: “Kaksi kuukautta aiemmin” tai jotain.

luonnos1luonnos2

Tavoitteeni olisi tänne blogiin tuoda esille 5 ensimmäistä sivua sitä mukaa, kun ne etenevät.

Fordilin Kellotornin piirtäminen aloitettu.

Reilun parin kuukauden tauon jälkeen sain viimein tänä viikonloppuna jotain aikaiseksi. Joulukuussa jossain vaiheessa sain pari luonnosta aikaiseksi, mutta en juuri mitään muuta. Tammikuun vietin enimmäkseen Eorzeassa.

Sain aloitettua Fordilin kellotornin, joka on itsenäinen tarina Saran opiskelun aloittamisesta ja tutkija Satomon tutkimuksista. Tarinasta on melko valmis käsikirjoitus viime helmikuulta. Sivuja tarinassa on reilu 50 ja se on melko puhdas murhamysteeri.

Viikonlopun aikana en saanut sivuakaan valmiiksi, mutta ainakin sain päivitettyä Manga Studion, säädettyä uuden Story Editorin niin, että siitä on edes jotain hyötyä ja siirrettyä osan käsikirjoituksesta siihen. Kaipaan edelleen 4 version story editoria. Samalla huomasin, etten ilmeisesti pysty piirtämään kyseisellä ohjelmalla mitään, ellei canvas ole 1200 dpi:tä.

Sarjan viimeistelystä en vielä tiedä. Värit kiinnostaisi kovasti, mutta teen kaiken ensin valmiiksi line artina.

Ensimmäisen viikonlopun tulos on siis vähän luonnostelua ja pari valmiimpaa hahmoa.

eka_nayte