Category Archives: Sekalaiset

Ensimmäinen viikko uudessa työpaikassa.

Aloitin tällä viikolla työt Seriouslyllä. Kun takana oli parin kuukauden uurastus Ensimmäisen talven kanssa niin töihin palaaminen tuntuu melkein lomalta. Eteenkin kun pääsen tekemään jotain, jonka todella osaan. Tosin nyt tuleva viikonloppu tuntuu kumman tyhjältä. Mihin sitä kaiken tämän vapaa-ajan käyttäisi? Tuntuu siltä, että olisin katsonut kaikki kiinnostavat sarjat Netflixistä. Pelannut kaikki kiinnostavat pelit ja uusiin ei vain pääse niin mukaan. Muutama vähän vanhempi peli olisi kyllä PS3:lla. Fordilin kellotornin jatkamiseen ei vain riitä energiaa. Eteenkin kun NaNoWriMo on tulossa ja siihen pitäisi saada joku hyvä idea. Samalla tavoiteet tarinoiden suhteen on kasvanut. Se huomasin, kun yritin tehdä toista tarinaa festareille. A6 kokoista, yhdestä A4:stä taiteltua lehteä. Lopputulos oli niin huono, että se sai voimaan minut pahoin. Mutta ei se täysin huono ollut.

No päätin siitä tarinasta pelastaa ainakin tämän hahmosuunnitelman. Tai “hahmosuunnitelman”, joka on kerätty piirretyistä ruuduista.

characterdesign

Roolipelimateriaalia

Hah. Omakustannejulkaisuun saa onneksi laittaa juuri sitä mitä haluaa, joten laitan sarjakuvan oheen Ensimmäisen Talven painokseen roolipelimäiset kuvaukset kaikista tarinassa esiintyvistä loitsuista. Kukaan ei ole estämässä minua! Toki nämä on “säännöiltään” aika ympäripyöreitä. Ehkä jotain maailmakuvaustakin saan änkettyä mukaan.

spells_1

4 viikkoa aikaa saada kaikki valmiiksi. Kansi puuttuu. Ideoita siihen kyllä on. Tarinaa puuttuu noin 10 sivua. Teksti on paikoitellen aikasta kammottavaa ja muutama ruutu täytyy piirtää uudelleen. Kyllä tässä tekemistä riittää.

Tauko

Tässä on nyt ollut parin viikon tauko, jona aikana sarjakuva on edistynyt hyvin vähän. Tästä saa syyttää Sense8:ia, Orange is New Blackin kolmos kautta ja molempia Legend of Grimrockeja. Ensimmäinen Grimrock minulta jäi aikoinaan kesken kun aloitin sen pelaamisen vaikeimmalla vaikeusasteella ilman kartoittaa. Pelattuani loistavan kakkosen tuli samalla tarve pelata myös ykkönen uudelleen helpoimmalla vaikeustasolla. Molemmat ovat loistavia pelejä, mutta kummankin pelin loppupuolella täytyi turvautua puzzleissa netin apuun. Välillä olisin kaivannut pelissä vähän enemmän vihjettä kun mikään ei tuntunut tekevän mitään. Välillä taas kyse oli ihan omasta tyhmyydestäni, kun ensin keinoa avata yhtä ovea. Minulla oli siihen avain ja kirjaimellisesti olin tallentanut viimeisen tallennuksen lukon viereen. Yritä sitten tällä havaintokyvyllä löytää paremmin piilotettuja nappeja.

Sense8:ssa olisin todella halunnut pitää. Alku tuntui tylsältä, mutta kolmosjaksossa se sarja alkoi kiinnostaa. Kuitenkin [SPOILER WARNING] alkoi pikku hiljaa tympiä, kun jokainen ongelma ratkaistiin väkivallalla ja vielä niin, että toimintakohtauksissa hahmot tuntuivat superolennoilta mitä hahmojen välinen yhteys ei ihan minusta selittänyt. Lisäksi jokin Wachowskien ohjaamissa jaksoissa sai ne tuntumaan äärimmäisen tylsiltä ja kestävän vähintään kolme kertaa pidemmilta mitä ne oikeasti kestivät. Tämä olisi myös ollut sarja, joka ei olisi minusta kaivannut salaliitto tason pahistahoa, joka tahtoo tuhota erilaisia ja hiukan nyppi kun lopussa valkoinen amerikkalainen poliisimies pelastaa neidon pulasta. [/SPOILER WARNING] Lähinnä avaudun tästä siksi, että Wachowskien tekemissä projekteista vain Cloud Atlas on jotain, joka ei ole ollut pettymys. Mutta lähes kaikki on ollut jotain, jotka olisivat voineet olla paljon paljon enemmän.

Äh. Toivottavasti viikon päästä on taas jotain oikeaakin päivitettävää.

Mikä vuosi nyt on?

Tänään jäin pohtimaan mikä vuosi nyt on. Tätä voisi pitää myös poliittisena pohdiskeluna, sillä poliittisesti Suomi tuntuu syöksyvän päätä pahkaa kohti mennyttä. Tämä pohdiskelu vuodesta kuitenkin koski sitä mihin vuoteen Ensimmäinen talvi ja Fordillin Kellotorni sijoittuvat. Ilmeisesti olen maininnut vuosiluvun ainoastaan toisen lehden tekstissä ja siinä mainitaan, että vuosi on 1596. Se tarkoittaa, että Sara lähti Rhonwenista keväällä 1596 ja palasi sinne saman vuoden syksyllä. Hienoa. Pääsin 10 vuodessa vajaan vuoden eteenpäin. Fordilin kellotorni on nyt ajallisesti löytänyt paikkansa vuoden 1597 kesän paikkeilta. Jonkin verran on kulunut aikaa talvesta, koska Sara on ehtinyt jotenkin asettua asumaan Alanon kaupunkiin.

Mutta vielä ei ollut aivan selvä mihin vuoteen Ensimmäinen talvi sijoittuu. Tähän kysymykseen minun täytyy etsiä vastausta live-roolipelien maailmakuvauksista. Minulla oli hatara muistikuva, että vuosi olisi vaihtumassa talven jälkeen, mutta lähes yhtä todennäköisiä aikoja vuoden vaihteelle oli keksi talvi ja alkutalvi. Vanhan materiaalin perusteella varmistui, että vuosi vaihtuu talven jälkeen, eli Ensimmäinen talvi sijoittuu vielä vuoteen 1596. Loistavaa. Kymmenessä vuodessa en ole vielä päässyt vuodesta 1596 eteenpäin. Viimeinen luku sentään sijoittuu pari vuotta sen jälkeen, kun Sara on aloittanut opiskelut, joten Lady ja punahuivinen opiskelija sentään sijoittuu vuoteen 1599.

Teeman muutos

WordPressin päivityksen myötä edellinen teema hajosi, enkä saa sitä enää toimimaan. Täytyy löytää jokin uusi ja samalla koittaa saada kustomoitua teemaa vähän paremmaksi. Tosin tämänkin ongelman taisi aiheuttaa kustomointi. Ärf.

Tiukka ruokavalio jatkuu.Tekisi kyllä todella mieli sortua, mutta nyt olisi hyvä mahdollisuus päästä eroon tästä ylimääräisestä painosta.

Vaaka vaihtelee niin paljon, ettei ole täysin selvää kuvaa onko tästä edes ollut mitään hyötyä.

Tämän nyt valitun teeman isoimmat ongelmat näyttäisi olevan, että listaus leikkaa merkinnän poikki kuvan kohdalta eikä edes anna “continue reading…” tekstiä. Lisäksi ilmeisesti normaaleista optioista tuohon otsikon taakse ei saa kuvaa enkä jaksaisi säätää.

Kesken olevia projekteja

Alainia lehden viimeisen numeron julkaisun jälkeen minulle on kertynyt kolme keskeneräistä sarjakuvaprojektia sekä kovasti editointia vaativa vuoden 2013 NaNoWriMo. Juuri tällä hetkellä en työstä mitään niistä. Viikonloppuna on luvassa 24 tuntia sarjakuvaa päivä ja marraskuuhun on enää aikaa kuukausi. Silloin on siis taas tarkoitus osallistua NaNoWriMoon.

Keskeneräisistä valmein käsikirjoitus on Fordilin kellotornissa, joka jatkaa Saran seikkailua itsenäisessä albumimaisessa muodossa. Se on genreltään selvästi mysteeri, vaikka fantasia maailmaan sijoittuukin. Kaikkein valmiimpana sen tekeminen eteenpäin kiinnostaa kaikkein vähiten. Eteenkin kun olen laadun suhteen tainnut jo etukäteen asettaa riman itselleni liian korkeaksi.

Toinen on lyhyt kauhusarjakuva, joka sijoittuu myös Alainiaan. Vaikka en ole liikaa tarinasta ylös kirjoittanut, niin tähänkin käsikirjoitus on yllättävän valmis. Tämä tekisi mieli saada valmiiksi vielä tämän vuoden aikana.

Kolmas on sitten täysin toiseen maailmaan sijoittuva kokoelma tarinoita, joiden kehyskertomuksena toimii sukelluslaiva Britannicin viimeinen matka. Siitä ole visuaalisesti kaikkein kiinnostunein ja olenkin harjoitellut tyyliä sitä varten.

Näiden kaikkien tekemistä on kuitenkin haitannut radioaktiivisen joutomaan kutsu. Tarkemmin sanoen siis tietokonepeli nimeltä Wasteland 2. Kun viime aikoina on tullut ja on tulossa lukuisia itseäni kiinnostavia pelejä, niin katsotaan miten paljon aiemmin mainitut projektit etenevät ainakaan tämän kuukauden aikana.