Category Archives: Viikkokatsaus

Viikkokatsaus osa 5

Viime viikon aikana sivuja valmistui vain kolme. Tai neljä sivua miinus yksi ruutu. Koska piirrettävät sivut ovat olleet toimintapainotteisia, ovat ne sisältäneet hahmoja vaikeasti piirrettävissä asennoissa. Ensimmäistä kertaa jouduin turvautumaan Manga Studio 5:n 3D malleihin hakiessani asentoa. Sen verran jäykkää ja hankalaan noiden mallien kanssa työskentely kuitenkin on, että mielummin etsii referenssin jostain muualta

.week_progress_23

Viikkokatsaus osa 4

Tällä viikolla tarina eteni sentään viiden sivun vauhdilla, vaikka ihan tavoitteeseen en päässytkään. Pari raskasta dialogi sivua on nyt takana ja kohta alkaa ensimmäinen toiminallinen jakso. En sitten tiedä onko tämän toiminnallisen jakson tekeminen yhtään sen nopeampaa. Ainakin vaikeasti piirrettäviä asioita riittää. Plussana tapahtui sellainen ihme, että printterin kannalta tähdet olivat tällä viikolla oikein ja sain muutamia sivuja tulostettua. Helpottaa itselleni huomattavasti, kun tarinan aiemmat sivut näkee paperilla oikeassa koossa. Samalla toki silmiin osuu aivan liian monta kirjoitusvirhettä, puuttuvia sanoja jne.

week_progress_22

Viikkokatsaus osa 3

Kaksi sivua! Kaksi sivua koko viikon aikana? Tuli taas harhauduttua ihan liikaa muualle kuten nyt vaikka tuskailemaan värityksen kanssa. Sivulla 14 onnistuin kyllä vähän rikkomaan aiemmilla sivuilla esiintynyttä aika jäykkää patsastelua ja puhuvia päitä. Vähän mielenkiintoisempia kuvakulmia on nyt mukana ja vähän enemmän kerronnasta keskittyy sivulle 15 mennessä kuvalliseen kerrontaan. Mutta 2 sivua on siitä huolimatta todella masentava lopputulos. Sivu 14 oli valmiina lauantaina ja olisin toivonut saavani sivun 15 valmiiksi sunnuntaina, mutta sain aikaiseksi vain 3 ruutua koko päivän aikana!

Tiesin mitä haluan sivulle 15, mutta silti ensimmäisenkin ruudun aloittaminen oli vaikeaa. Tavoitteeni kun kuitenkin olisi saada alla olevan yleiskuvan toinen rivi valmiiksi vielä tämän kuun aikana.  Se tarkoittaa sivua päivässä ja nykyisellä vauhdilla se on todellinen haaste.

week_progress_21

Fordilin kellotorni, viikkokatsaus osa 2

Sivu 8 vei todella paljon aikaa, mutta pitkän viikonlopun ansiosta viikon lopulliseksi saldoksi tuli 5 valmista sivua plus jonkin verran lisää värityskokeiluja. Jälki on sen verran parantunut, että muutama aiemmin piirretty ruutu näyttää nyt todella suttuiselta. Piirtäminen vie edelleen neljä tai viisi kerrosta, ennen kuin haluttu asia alkaa näyttää edes vähän siltä mihin tällä hetkellä tyydyn.

Tässä osittain esimerkkinä sivun 8 viimeinen ruutu. Se on kuitenkin parempi esimerkki siitä, että koitin tehdä voimaakkaamman perspektiivin tähän ruutuun. Tämä lähti ihan hyvin liikkeelle, mutta sitten jokin häiritsi pahasti kolmannessa kuvassa. Yritys korjata se virhe, eli pienentää jalkaa, teki asennosta niin naurettavan, että jouduin seuraavana päivänä miettimään koko asannon uudelleen. Tausta oli jo viimeisen kuvan mukainen kuvassa 3.

sivu8ruutu11_esim

Piirtäminen edistyi sen verran järjestelmällisesti, että valmistuneet sivut ovat peräkkäisiä ja jopa jatkavat siitä, mihin viime viikolla jäin. Tosin puoli ruutua tulin piirtäneeksi sivulle 36.

progress_week_20

Fordilin kellotorni, viikkokatsaus osa 1

Ihan oman edistymiseni seuraamiseki ajattelin kerron viikossa tehdä jonkinlaisen yhteenvedon. Tässä auttaa hieman Manga Studion yleisnäkymä, joka näyttää ihan mukavasti yleiskatsauksen projektista. Ennen tätä viikkoa valmiina oli viivapiirrosten osalta sivun 2 … 5 ja jonkin verran ruutuja sieltä täältä.

Yksi merkittävin muutos oli se, että huomasin projektin asetusten olevan pielessä. Noin B5 julkaisua ajatellen minulla oli aivan liian suuret marginaalit. Haluamaani tulokseen pääsen, kun skaalaan kaikkia sivuja 1,2 kertaa suuremmaksi. Teen tämän muutoksen sivuihin sitä mukaan, kun etenen. Muutamia värityskokeiluja olen tehnyt, mutta sen suhteen en ole vielä päässyt minkäänlaiseen tulokseen.

progress_week_19

Kokonaissivumäärä oli siis 70 sivua, joten vielä on pitkä matka edessä.