Category Archives: Maailma

Fordilin kellotorni – Sivu 1 ja Alanon kaupunki

Pitkän tauon jälkeen sain viimein jatkettua Fordilin kellotornin tekemistä. Kun piirsin tätä viime keväänä, en oikein saanut ensimmäistä sivua toimimaan ja Ensimmäinen talvi aiheutti pieniä muutoksia. Lopulta sain jaettua ekan sivun kolmeksi, joka alkaa lähinnä kaupunkikuvilla. Tähän tekstin kirjoittamisen olen jättänyt myöhemmäs.

page1_lineart

Ensimmäisessä kuvassa on vanha kuninkaanlinna, joka on nykyään Alainian sotamaagien hallinnassa. Tämä linna oli aikoinaan pelatussa roolipelikampanjassa tärkeässä roolissa ja tässä oleva kuva on hieman korjailtu versio yhdestä sarjakuvan aloituksesta, jonka piti kertoa sotamaageista. Se jäi toiselle sivulle.

OldKingCastle VanhaKuninkaanLinna0

Toinen kaupunkikuva on velhon tornista, joka sekin oli tärkeässä roolissa aikoinaan käydyssä roolipelikampanjassa. Siellä tiedetään asuneen kummallisen velhon aina niin kauan kun kaupunki on olemassa. Kuva on vain vähän muokattu alkuperäisestä tussilaveeratusta kuvasta.

VelhonTorni

Kolmas kaupunkikuva on Korkeimman opetuksen koulun päärakennus ja se onkin tuttu Johanna Iso-järvenpään piirtämästä toisesta Alainia numerosta.

paarakennus

Viimeinen kaupunkikuva on Serenin temppelistä, joka ei ole juuri esiintynyt missään muualla kuin aikoinaan vähän kartoittaessani Alanon kaupunkia. map_alanon_opisto

1500 luvun loppupuolen kartassa linna löytyy alueelta A. Serenin temppelin kartta taas kuvaa aluetta B. Velhon torni on alueella G. Koulun sijainti minun täytyy tarkistaa. map_alano_alueet

Iso eteläinen alue I on uutta kaupunkia samoin kuin pieni itäreunassa oleva alue J eli yataralaiskaupunki.

map_alano_uusiyatara

Itse tarinassa esiintyy paljon rakennuksia, jotka ovat huomattavasti näissä kuvissa esiintyvä taloja korkeampia ja osa tapahtumista sijoittuu joen varten. Näin ollen tarina keskittynee enemmän kaupungin länsipuolelle. Alueille H, E ja D.

 

 

Mikä vuosi nyt on?

Tänään jäin pohtimaan mikä vuosi nyt on. Tätä voisi pitää myös poliittisena pohdiskeluna, sillä poliittisesti Suomi tuntuu syöksyvän päätä pahkaa kohti mennyttä. Tämä pohdiskelu vuodesta kuitenkin koski sitä mihin vuoteen Ensimmäinen talvi ja Fordillin Kellotorni sijoittuvat. Ilmeisesti olen maininnut vuosiluvun ainoastaan toisen lehden tekstissä ja siinä mainitaan, että vuosi on 1596. Se tarkoittaa, että Sara lähti Rhonwenista keväällä 1596 ja palasi sinne saman vuoden syksyllä. Hienoa. Pääsin 10 vuodessa vajaan vuoden eteenpäin. Fordilin kellotorni on nyt ajallisesti löytänyt paikkansa vuoden 1597 kesän paikkeilta. Jonkin verran on kulunut aikaa talvesta, koska Sara on ehtinyt jotenkin asettua asumaan Alanon kaupunkiin.

Mutta vielä ei ollut aivan selvä mihin vuoteen Ensimmäinen talvi sijoittuu. Tähän kysymykseen minun täytyy etsiä vastausta live-roolipelien maailmakuvauksista. Minulla oli hatara muistikuva, että vuosi olisi vaihtumassa talven jälkeen, mutta lähes yhtä todennäköisiä aikoja vuoden vaihteelle oli keksi talvi ja alkutalvi. Vanhan materiaalin perusteella varmistui, että vuosi vaihtuu talven jälkeen, eli Ensimmäinen talvi sijoittuu vielä vuoteen 1596. Loistavaa. Kymmenessä vuodessa en ole vielä päässyt vuodesta 1596 eteenpäin. Viimeinen luku sentään sijoittuu pari vuotta sen jälkeen, kun Sara on aloittanut opiskelut, joten Lady ja punahuivinen opiskelija sentään sijoittuu vuoteen 1599.

Alanon vartiokaarti

Fordilin kellotorni on murhamysteeri joten siinä on mukana myös jonkin verran virkavallan edustajia. Tutkija Satomo on, kuten titteli kertoo, tutkija, jonka tehtäviin kuuluu selvittää vakavampia rikoksia. Tutkijoiden lisäksi kaupungin rauhasta vastaavat vartijat. Kun aloin piirtämään kohtausta, jossa Satomo ja Sara etsivät epäiltyä kaupungilta yöllä apunaan joukko vartijoita, lähdin etsimään sopivaa referenssikuvaa kaupungin vartijasta (Town guard). Mielikuvani tällaisesta on vahvasti peräisin Ultimoista. Niistä voittamattomista olennoista, jotka osaavat vastata jokaiseen kysymykseen I am guard. Name? I am a guard. Job? I am a guard. Are you idiot? I am a guard. Näkemys on vahvistunut Elder Scrollien nuolen polveen saaneista vahdeista. Varustus vähinään ketjuhaarnista ja keihäs. Kuvahaku tarjosi esimerkkikuvia vielä paremmin panssaroiduista vahdeista.

Mutta Alanon kaupunki on suuri kaupunki keskellä rauhallista pohjoista kuningaskuntaa. Pahin riitakumpani, Gheodia, on kukistettu. Armeija on vahvempi kuin koskaan. Alanolla on tukenaan sotamaagien erikoisjoukko. Tämän lisäksi velhoakatemia tarkkailee kaikkea taikuttaa. Näinä aikoina tavallisella ihmisillä ei ole mitään syytä kantaa aseita. Alainiassa aseistautunut seikkailijajoukko saisi aika nopeasti erikoisjoukot peräänsä. 1500 – luvun loppupuolella yksinkertaisesti ei mennä tavernaan kysymään missä olisi lähin peikkojen luola. Toki seikkailuja löytyy pohjoisilta mailta, mutta siellä ei enää juuri sivistystä ole.

TownGuard

Alanon kaupunki on suuri kaupunki. Siellä on toki varkaita ja ihan normaaleja järjestyshäiriöitä. Mutta vartijoilla ei ole mitään syytä olettaa, että varkaillakaan olisi mitään tikari tai puukkoa suurempaa mukanaan. Se että vartijoista kaupungilla olisi mitään hyötyä, niitä kuitenkin tarvitaan kohtuullisen paljon. Useimmissa tapauksissa tärkeintä on raahata riitapukarit jonnekin rauhoittumaan. Ei tappaa. Tämän kaiken takia jouduin miettimään uudelleen näkemystäni kaupungin vartijoista. Pampulla aseistettu katupoliisi on lähempänä sitä mitä Alanon kaupunki tarvitsee. Tästä kompromissina olen päätymässä nahkapanssariin ja kypärään pukeutuvaan vartijaan, jonka pääasiallinen ase kevyt nuija.

Portteja vartioimassa voi edelleen olla keihäin ja aseistautuneita sotilaita ja hätätilanteita sotilaat voidaan hälyttää kaupungille. Mikäli entiset gheodialaiset demonipapit päättävät jostain kumman syystä kaivautua esiin koloistaan, niin sitä varten on sitten sotamaagit.