Category Archives: Fordilin kellotorni

Rhonwenin juuret

Tuonne ylös on nyt ilmestynyt osio Larpit ja siellä on alasivuna Rhonwenin juuret niminen peli. Tämä lienee sitten varovaista siirtymistä esituotannosta tuontantoon. Paljon on vielä kysymysmerkkejä, mutta ainakin teoriassa peli olisi järjestettävissä. Se ei ole liian kunnianhimoinen, mihin olen sortunut monissa muissa ideoissa viimeisen noin 15 vuoden aikana kun olen saanut jonkun larp idean joka sittemmin on jäänyt siihen, että peli olisi mahdoton järjestää ilman organisaatiota. Aikataulullisesti tämä olisi mahdollista aikaisintaan keväällä 2019 ja paljon riippuu siitä paljonko hahmoja on valmiina vuodenvaihteeseen mennessä.

Myös Fordilin kellotornista tuli uusi sivu. Olen kuitenkin miettinyt tämän tarinan osalta formaatin muutosta, koska sarjakuvan piirtäminen ei minulta oikein löydy aikaa.

Helsingin Sarjakuvafestivaalit 2017

Eilen ja tänään vietettiin Helsingin Sarjakuvafestivaaleja. Zine ja pienlehtipuolelle oli tänä(kin) vuonna sen verran halukkaita, että olen kiitollinen, että järjestäjät pystyivät järjestämään kaikille halukkaille tilat. Myymässä oli mukava olla pitkästä aikaa. Kyseltiin koska tulee jatkoa, tuleeko albumia tai tuleeko kokoelmaa. Ihan vielä en halua tehdä kokoelmaa, koska haluaisin sitä varten vähän editoida ja toistaiseksi lehtiä on vielä ehkä yhdeksi festareiksi varastossa. Fordillin kellotorni on sekä jatkoa että ehkä enemmän albumimuotoista. Toivottavasti sen saisi valmiiksi ensi vuodeksi. Myynti oli parempi kuin odotin ja satunnaisia kävijöitä ei tainnut Suvilahteen eksyä. Siis sellaisia, jotka tulevat kyselemään: “Kannattaako muka toi sarjakuvien tuhertaminen?” tms.

Festarien takia kuitenkin tähän sunnuntain päivitys on ikävän puutteellinen. Pahoitteluni kaikille, jotka ovat tätä odottaneet. Joudun julkaisemaan tänään puolivalmiin sivun, mutta lupaan päivittää tätä viikon aikana.

Tänään päivitetty sivu näyttää tältä:

Fordilin kellotorni, ensimmäinen päivitys

Päätin aloittaa Fordilin kellotornin julkaisemisen nettisarjana. Tarina on edennyt pikkuhiljaa ja olen tällä hetkellä viivapiiroksissa jossain sivulla 40, mutta tähän on mennyt jo ihan liian monta vuotta. Ehkä verkkaiseen tahtiin julkaisemalla tätä netissä saan tämän joskus valmiiksikin. Idea on julkaista joka sunnuntai se mitä on valmiina väritettynä miinus yksi väri sivu, joka on varalle seuraavalle sunnuntaille.

Sivu 5 uudelleen piirrettynä.

Yksi ongelma tällaisessa pitkässä projektissa on se, että vähitellen oppii hallitsemaan välineen paremmin ja piirustusjälki paranee siinä samalla. Sain “tussattua” sivun 5 uudelleen. Vei vaan taas aivan liikaa aikaa, mutta uskoisin saaneeni korjanneeni alkuperäisestä pahimmat kohdat jotka pahiten häiritsivät ainakin itseäni.

line_03redraw_page5

Fordilin kellotorni – sivu 1 väri

page1_color

Ensimmäinen sivu on sitten niin valmis kun se tässä vaiheessa vain voi olla. Varmaan moni asia vielä ärsyttää ja vaatii korjaamista. Lisää tekstiäkin saattaa tulla jos on tarve.

Vaiheet:

page1_thumbpage1_lineartpage1_flat

Eka ruutu oli hakemista ja siksi siitä ei ole flat versiota.  Yleensä olisi myös sinikynällä tehty versio ennen lopullista viivapiirosta, mutta sekin on kadonnut tätä sivua työstäessä.

Käsittelin tätä sivua jo aiemmin: http://alainia.net/wordpress/?p=531

Fordilin kellotorni – Sivu 1 ja Alanon kaupunki

Pitkän tauon jälkeen sain viimein jatkettua Fordilin kellotornin tekemistä. Kun piirsin tätä viime keväänä, en oikein saanut ensimmäistä sivua toimimaan ja Ensimmäinen talvi aiheutti pieniä muutoksia. Lopulta sain jaettua ekan sivun kolmeksi, joka alkaa lähinnä kaupunkikuvilla. Tähän tekstin kirjoittamisen olen jättänyt myöhemmäs.

page1_lineart

Ensimmäisessä kuvassa on vanha kuninkaanlinna, joka on nykyään Alainian sotamaagien hallinnassa. Tämä linna oli aikoinaan pelatussa roolipelikampanjassa tärkeässä roolissa ja tässä oleva kuva on hieman korjailtu versio yhdestä sarjakuvan aloituksesta, jonka piti kertoa sotamaageista. Se jäi toiselle sivulle.

OldKingCastle VanhaKuninkaanLinna0

Toinen kaupunkikuva on velhon tornista, joka sekin oli tärkeässä roolissa aikoinaan käydyssä roolipelikampanjassa. Siellä tiedetään asuneen kummallisen velhon aina niin kauan kun kaupunki on olemassa. Kuva on vain vähän muokattu alkuperäisestä tussilaveeratusta kuvasta.

VelhonTorni

Kolmas kaupunkikuva on Korkeimman opetuksen koulun päärakennus ja se onkin tuttu Johanna Iso-järvenpään piirtämästä toisesta Alainia numerosta.

paarakennus

Viimeinen kaupunkikuva on Serenin temppelistä, joka ei ole juuri esiintynyt missään muualla kuin aikoinaan vähän kartoittaessani Alanon kaupunkia. map_alanon_opisto

1500 luvun loppupuolen kartassa linna löytyy alueelta A. Serenin temppelin kartta taas kuvaa aluetta B. Velhon torni on alueella G. Koulun sijainti minun täytyy tarkistaa. map_alano_alueet

Iso eteläinen alue I on uutta kaupunkia samoin kuin pieni itäreunassa oleva alue J eli yataralaiskaupunki.

map_alano_uusiyatara

Itse tarinassa esiintyy paljon rakennuksia, jotka ovat huomattavasti näissä kuvissa esiintyvä taloja korkeampia ja osa tapahtumista sijoittuu joen varten. Näin ollen tarina keskittynee enemmän kaupungin länsipuolelle. Alueille H, E ja D.

 

 

Viikkokatsaus osa 5

Viime viikon aikana sivuja valmistui vain kolme. Tai neljä sivua miinus yksi ruutu. Koska piirrettävät sivut ovat olleet toimintapainotteisia, ovat ne sisältäneet hahmoja vaikeasti piirrettävissä asennoissa. Ensimmäistä kertaa jouduin turvautumaan Manga Studio 5:n 3D malleihin hakiessani asentoa. Sen verran jäykkää ja hankalaan noiden mallien kanssa työskentely kuitenkin on, että mielummin etsii referenssin jostain muualta

.week_progress_23

Viikkokatsaus osa 4

Tällä viikolla tarina eteni sentään viiden sivun vauhdilla, vaikka ihan tavoitteeseen en päässytkään. Pari raskasta dialogi sivua on nyt takana ja kohta alkaa ensimmäinen toiminallinen jakso. En sitten tiedä onko tämän toiminnallisen jakson tekeminen yhtään sen nopeampaa. Ainakin vaikeasti piirrettäviä asioita riittää. Plussana tapahtui sellainen ihme, että printterin kannalta tähdet olivat tällä viikolla oikein ja sain muutamia sivuja tulostettua. Helpottaa itselleni huomattavasti, kun tarinan aiemmat sivut näkee paperilla oikeassa koossa. Samalla toki silmiin osuu aivan liian monta kirjoitusvirhettä, puuttuvia sanoja jne.

week_progress_22