Category Archives: Uncategorized

24 tunnin sarjakuva.

Tänään oli taas 24 tunnin sarjakuva – tapahtuma tai kansainvälisesti 24 Hour Comic Day. Tämä on minun 8. tai 9. 24 tunnin sarjakuvani. Ensimmäistä kertaa tein kakkosnelosen tietokoneella ja ensimmäisen kerran käytin valmista hahmoa ja maailmaa. Tarinan toinen päähenkilö on Sara ja tarina sijoittuu joko juuri ennen Fordilin kellotornia tai juuri sen jälkeen. Tai sitten se ei ole osa virallista Saran tarinaa. Tosin sarjakuva luo uuden ihan mielenkiintoisen hahmo parin ja varmaan haluan käyttää heitä myöhemmin. Jälki on taas vähemmän yllättäen vaihtelevaa. Dialogin kirjoittamisen jätin viimeiseksi jo pelkästään sen takia, ettei minulla ollut mitään käsitystä muutaman ensimmäisen sivun aikana mitä tulee tapahtumaan. Oli lähinnä, että jos noi vaikka puhuisi jotain ja jos ne vaikka lähtisi metsään seikkailemaan. Eikun ne meneekin tutkimaan linnaa. Ja niin edelleen. Dialogin kirjoittamiseen meni sen verran aikaa, että lopulta minulla jäi 50 minuuttia jäljelle 24 tunnista. Tästä ajasta käytin vajaa 4 tuntia nukkumiseen ja puolitoistatuntia pähkäilyyn mitä piirtäisin. Lopulta tämän kuvan innoittamana piirsin mustahiuksisen tytön kahvimuki kädessä ja aloin hiljalleen olla vakuuttunut, että Sara esiintyisi tässä tarinassa. Loppuun piti tulla enemmän Saran mietiskelyä, mutta loppupuolen dialogi tuli kirjoitettua aikasta kiireessä.

Tekele luettavissa täällä.

Tauko

Tässä oli taas lyhyt tauko, koska tämä viikko on kulunut uuden työpaikan saamiseen. Hakemista siinä ei juuri ollut sillä tämä oli enemmän sitä, että eräs aiemmasta työstä tuttu kuuli, että ehkä etsisin uutta haastetta ja pari päivää myöhemmin nimet oli paperissa. Olen siis ensi kuusta alkaen Seriously Digital Entertainmentin pelikoodaaja. Vaikka kulunut vuosi oli töiden merkeissä hivenen kuluttava ja tuntui, että olisin voinut pidempäänkin miettiä mitä teen jatkossa, niin tämä oli kyllä sen luokan tarjous, ettei sille voinut sanoa ei. Itse asiassa odotan, että pääsen aloittamaan työt ensi kuussa. Nyt on siis lähinnä lomaa ja aikaa tehdä sarjakuva loppuun. Ja kun on enää pari sivua ja editointia jäljellä ja ihan liikaa aikaa niin totta kai se aika tulee käytettyä ihan kaikkeen muuhun kuin sarjakuvan tekemiseen.

Kuten nyt vaikka Misfitsin katsomiseen. Miksi ihmeessä en ole katsonut sitä aiemmin? Se kun on sarja, jonka vuoksi Netflixin arvosanaan voisi lisätä yhden extra tähden. Tai useamman. Jotenkin olin ajatellut sarjan hieman erilaiseksi, mutta sehän on täyttä parhautta. Neloskaudella sävy on ehkä hieman muuttunut heikompaan.

Teeman palautus

Kas. Tänään vanha teema näyttäisi taas toimivan normaalisti, joten palaan takaisin siihen sitten.

Suurin osa toimistolta lähti jo eilen lomille. Itselläni on vielä pari päivää jäljellä. Edessä olisi peli enginen päivitys uuteen versioon. Ovat tehneet aika paljon muutoksia API:iin joten pari viimeistä päivää tänä vuonna töissä tulevat menemään virheiden korjauksiin.

Tänään ei jaksaisi tehdä mitään. Tuli nukuttua myöhään. Ennen neljää en ole saanut juuri mitään aikaiseksi. Pelkään pahoin, että päivä jatkuu samaa rataa.